Venemaa kaitseminister külastas Bahmuti lahingu ajal hävitatud Mariupoli linna

Venemaa kaitseminister külastas Bahmuti lahingu ajal hävitatud Mariupoli linna

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu on külastanud Mariupoli, okupeeritud Ukraina linna, mis hävis Vene vägede kuudepikkuses piiramises peaaegu täielikult.

On haruldane, et kõrged Kremli ametnikud külastavad okupeeritud Ukraina territooriumi ning kindral Šoigu visiit, millest kaitseministeerium teatas esmaspäeval, saabub ajal, mil Vene väed näivad Bahmutis võidu äärel.

Ukraina sõjaväelased ütlesid pühapäeva hilisõhtul, et Vene väed üritasid Bahmuti poole tungida, tulistades linna ja lähedalasuvaid asulaid Ivanivsket, Chasiv Jari, Kurdjuumivkat ja Orikhovo-Vasylivkat.

“Olukorda Bahmutis võib nimetada kriitiliseks,” ütles Ukraina sõjaanalüütik Oleh Ždanov videokommentaaris.

Kuid Venemaa palgasõdurite Wagneri rühmituse asutaja Jevgeni Prigožin ütleb, et tema väed vajavad kiiresti rohkem laskemoona, mida on lubatud alates veebruarist, mis on viimane märk pingetest Kremli ja eramiilitsaülema vahel ning Venemaa rindejooned Bahmuti lähedal võivad kokku kukkuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *